κείμενο αυτοπαρουσίασης

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που έχουμε βρεθεί στο παρελθόν σε κοινούς αγώνες και δράσεις  σε  τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Η κοινή αντίληψη που έχουμε για τον αγώνα και την κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή κοινωνία, μας ώθησε  να βρεθούμε και μέσα από συζητήσεις, προέκυψε η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί  μια πολιτική συλλογικότητα που θα λειτουργεί  με βάση τις  ιδέες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού/ ελευθεριακού κινήματος  καθώς και  του τρόπου οργάνωσης αυτού . Η οργάνωση και η δομή  αυτής της συλλογικότητας δε μπορεί να είναι άλλη από την ισότιμη και οριζόντια συμμετοχή  που θα δρομολογεί  τις θέσεις και τις δράσεις  πάντα μέσα από την  διαδικασία  της  συνέλευσης .

Θεωρούμε  τους αδιαμεσολάβητους και  από τα κάτω  αγώνες,  το μόνο δρόμο  για την εναντίωση στη κυριαρχία κράτους-κεφαλαίου και των υποπροϊόντων  του.

Εναντιωνόμαστε και επιθυμούμε την ολική καταστροφή του απάνθρωπου και βίαιου  καπιταλιστικού συστήματος που με  την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, την επιβολή και τον έλεγχο, πάνω στις κοινωνίες , ισοπεδώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ληστεύει  τον ανθρώπινο μόχθο, καταστρέφει και  λεηλατεί  τον φυσικό κόσμο, επενδύει  στον φόβο ,καταστέλλει και τρομοκρατεί  όσους  διεκδικούν και αγωνίζονται.

Ως συλλογικότητα Κιάτρα είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε ένα κομμάτι του κινήματος  που αντιστέκεται, και στοχεύουμε  ,  στον εμπλουτισμό, την όξυνση και την συνέχιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Όσον αφορά τις δυνατότητες και τις στοχεύσεις μας σε τοπικό επίπεδο, πάντα  μέσα από το πρίσμα των αυτοοργανωμένων και αδιαμεσολάβητων δομών, τόσο σε επίπεδο δράσεων όσο και σε επίπεδο αντιπληροφόρησης, προχωράμε μπροστά με κινητήρια δύναμη και όπλα μας την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια  και την πίστη στους καρπούς που γεννούν οι ειλικρινείς και υπεύθυνοι αγώνες. Δεν  θεωρούμε τους εαυτούς  μας ούτε «αυθεντίες», ούτε «ειδικούς»  του αγώνα και για αυτό δεν θέλουμε να δρούμε ξέχωρα από την κοινωνία αλλά σαν κομμάτι αυτής.

Για εμάς η πολιτική σκέψη και ο αγώνας  δεν είναι lifestyle ή ένας ανέξοδος προσωπικός αυτοπροσδιορισμός που μας επιτρέπει απλά να έχουμε μια διαφορετική άποψη μέσα στις διαπροσωπικές κοινωνικές μας σχέσεις. Είναι το κάλεσμα της μνήμης των αγώνων των καταπιεσμένων μέσα  στην ιστορία και η βαρύτητα  της ευθύνης για την συνέχιση αυτών,   με μοναδικό σκοπό  την ατομική- κοινωνική χειραφέτηση και  την οργάνωση της τάξης μας  η οποία θα οδηγήσει στην κοινωνική επανάσταση.

Μια επανάσταση με σκοπό το χτίσιμο ενός κόσμου όπου το άτομο και κατ’ επέκταση οι κοινωνίες θα ορίζουν τις ζωές τους , το περιβάλλον, τα αγαθά και τον χρόνο τους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες τους  χωρίς αφεντάδες.

Συλλογικότητα Κιάτρα         τέλη Ιούλη 2017 Άρτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *