Παρέμβαση στα πλαίσια του πανελλαδικού 3ημέρου αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Αναγνωρίζοντας την ολική άρνηση στράτευσης αλλά και την με κάθε τρόπο εναντίωση στον εθνικιστικό, δολοφονικό, εξουσιαστικό και ανέκαθεν διεφθαρμένο κρατικό-καπιταλιστικό μηχανισμό που ονομάζεται στρατός, τοποθετήσαμε πανό σε κεντρικά σημεία και γράψαμε συνθήματα γύρω από το στρατόπεδο της πόλης, στα πλαίσια του 3ημερου δράσεων αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης ( 11,12,13 Οκτώβρη ).
Η καπιταλιστική κρίση στραγγαλίζει την κοινωνία. Οι μπίζνες και τα γεωπολιτικά παιχνίδια με τις Α.Ο.Ζ και τις πετρελαϊκές δίνουν και παίρνουν. Το ξεπούλημα και η λεηλασία του φυσικού κόσμου επίσης. Οι Νατοϊκές ασκήσεις και επεμβάσεις, οι πόλεμοι και η γενοκτονία που συντελείται στη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με τον αναδυόμενο εθνικισμό στην περιοχή των Βαλκανίων, τις συμμαχίες με κράτη δολοφόνους (Ισραήλ Αίγυπτο, Σ.Αραβία, Ουκρανία) εντείνουν τα σενάρια πολέμου.
Οι μαζικές δολοφονίες άμαχων προσφύγων και μεταναστών σε χερσαία αλλά και θαλάσσια σύνορα καθώς και η γενικευμένη εξαθλίωση που δέχονται οι λαοί κάτω από την μπότα των στρατοκρατικών και επιχειρηματικών μηχανισμών επιβολής, καταστολής και επίθεσης προς τις κοινωνίες συνεχίζεται.
Για τους παραπάνω και για άλλους 1002 λόγους που η ιστορία έχει διδάξει το τι εστί στρατός, θεωρούμε πως η άρνηση, και η εναντίωση σε αυτό το κατασταλτικό και δολοφονικό μηχανισμό αποτελεί ένα πεδίο αγώνα ενάντια στην εξουσία και τους διαχειριστές της.
Από την ίδια του την φύση κράτος και κεφάλαιο τροφοδοτούνται, συντηρούνται και επιβάλλονται μέσω της ισχύος του στρατού σαν όπλο αλλά και σαν «θεσμό» με μοναδικό γνώμονα την αύξηση των κερδών μέσα από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, την είσπραξη φόρων, την επιβολή του φόβου, τη βία και τον θάνατο που επενδύουν οι εξουσιαστές και οι πολιτικές οικονομικές μαφίες κράτους και παρακράτους.
Ο ελληνικός στρατός και ο κάθε κρατικός-εθνικός στρατός σαν μηχανισμοί εκμετάλλευσης και επιβολής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας αποτελεί το σημαντικότερο όπλο των αφεντικών για την εκπαίδευση στην υποταγή, την μισαλλοδοξία, την εμπέδωση της ιεραρχίας, της πατριαρχίας, την ξενοφοβία, τον φασισμό, την καθιέρωση και προώθηση της εντατικοποιημένης απλήρωτης εργασίας και  εξευτελισμού και γενικότερα τον Νο1 μηχανισμό ταξικού αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων.
Ενάντια σε όλο αυτόν τον κατεστημένο αχταρμά «εθιμοτυπικής ματσίλας» του «καθήκοντος προς την πατρίδα» την «διατήρησης της ασφάλειας και της ειρήνης»  όπου το μόνο όφελος που παρέχεται είναι το να γεμίζουν οι τσέπες πατριδολάγνων απατεώνων και να τροφοδοτούνται τα συμφέροντα και οι σχεδιασμοί των μιλιταριστικών-ιμπεριαλιστικών οικονομικών και παραοικονομικών σχεδιασμών κράτους και κεφαλαίου επενδύοντας στον εκφοβισμό και τον κανιβαλισμό μεταξύ των λαών (αλλά και στο ίδιο το εσωτερικό των κοινωνιών), την καταπίεση, καταλήστευση, την χειραγώγηση και την αστυνόμευση της Τάξης μας…
Η εναντίωση  στους μηχανισμούς των στρατιωτικών- αστυνομικών  και κρατικών μηχανισμών ελέγχου και καταπίεσης θα πρέπει να είναι πολύμορφη και μαχητική.
Με κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά, απέναντι στην εξουσιαστική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Να στρέψουμε τα όπλα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης, των ελευθεριακών ιδεών, του διεθνισμού και της απελευθερωτικής προοπτικής και του αγώνα, απέναντι στους εχθρούς της ανθρωπότητας, τους δολοφόνους και ληστές της Τάξης μας.  Για ένα κόσμο ισότητας ,δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Ενάντια στις εκδικητικές διώξεις, τα πρόστιμα και τα στρατοδικεία.
Ενάντια στην εθνική ενότητα, τον φασισμό, τα σύνορα, τους στρατούς και τον πόλεμο …
Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη, οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση τον ελευθεριακό κομμουνισμό , την Αναρχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *