Δυο λόγια από την συλλογικότητα Κιάτρα για τον ένα χρόνο ύπαρξης και δράσης

Η παρουσία μας, η παρέμβαση και η διάδοση των απόψεων μας πάνω σε ζητήματα τα οποία θεωρήσαμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε ήταν και είναι σχετικά  ικανοποιητική με βάση τις δυνάμεις, τις δυνατότητες, και τις στοχεύσεις μας.

Δεν είναι λίγα αυτά για τα οποία θα θέλαμε να μιλήσουμε κα  να δράσουμε. Ζητήματα που μας απασχολούν και μας καταπιέζουν μέσα στο πολιτικό-οικονομικό σύστημα που κράτος και κεφάλαιο επιβάλλουν βίαια πάνω στην κοινωνία. Αναλογιζόμενοι όμως τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο επιλέξαμε να οργανωθούμε και να δράσουμε και στην συνέχεια αποτιμώντας την ύπαρξη και την προσφορά μας στο κομμάτι της πολιτικής-κοινωνικής απεύθυνσης του λόγου και της πράξης είμαστε ικανοποιητικά αισιόδοξοι  και συνεχίζουμε στο δύσκολο πεδίο της πόλης της Άρτας και όχι μόνο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στην Υπόθεση του αγώνα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση, την προώθηση και την καλλιέργεια συνειδήσεων και συνθηκών στο δρόμο για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση.

Έχοντας την πεποίθηση πως οι άνθρωποι που θέλουν και  μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τις αλλοτριωμένες και κλεμμένες από κράτος και κεφάλαιο ζωές τους, θα οργανωθούν και θα το κάνουν. Μακριά από βερμπαλισμούς, οπορτουνισμούς και αυταπάτες. Μακριά από λογικές ανάθεσης, στείρας κριτικής και μοιρολατρίας. Μακριά και ενάντια από την απάθεια, την απελπισία και την αποξένωση που η εξουσία εμφυτεύει, για να διαιρεί και να βασιλεύει.

Για αυτό επιλέξαμε να οργανώσουμε την πολιτική μας σκέψη και δράση ισότιμα ,  αντιιεραρχικά, με ειλικρίνεια και όρεξη. Μακριά από καιροσκοπισμούς ανταγωνιστικές και κανιβαλιστικές λογικές που τροφοδοτούν τον κατακερματισμό και την εκμηδένιση της ανάγκης για εναντίωση στην κυριαρχία. Την αλλοτρίωση και τον μικροαστικό εγωτισμό που παρουσιάζονται ως “από τα κάτω” πίσω από ιδεοληπτικές μάσκες του Τίποτα και του Εγώ. Την εμπάθεια και την κακοήθεια που απαξιώνει ή και στρέφεται απέναντι στους αγώνες και τους αγωνιστές/τριες ενισχύοντας και προσδίδοντας κύρος στην προπαγάνδα της εξουσίας και της αντίδρασης. Σε πείσμα των καιρών  και απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις συνεχίζουμε με όπλα μας την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και τις δυνάμεις μας. Θεωρούμε πως ο αγώνας δεν είναι υπόθεση κανενός ειδικού και κανενός ειδήμονα αλλά της ίδιας της κοινωνίας και κυρίως των ¨από τα κάτω¨ που θέλουν να σταματήσουν  την καταπίεση και την εκμετάλλευση που δέχονται καθημερινά  στην ίδια τους την ζωή. Αυτοί και μόνο αυτοί μέσα από την οργάνωση τους, την δημιουργία και καλλιέργεια συλλογικής συνείδησης για την ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζουν και κινούνται, , την έμπρακτη αλληλεγγύη και σε σύμπλευση με κοινωνικά και ταξικά  κινήματα  μπορούν και θα τα καταφέρουν.

Συνεχίζουμε με βλέμμα καθαρό, βήμα σταθερό και το νου μας στην εναντίωση, την αποδόμηση και την καταστροφή κάθε συστήματος εξουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *