Αλληλεγγύη στους εργαζομένους του εργοστασίου ΒΙΚΗ

Για τα αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις.

Οι εργάτες της ΒΙΚΗ αφού προχωρήσανε σε ασφαλιστκά μέτρα απέναντι στην εργοδοσία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν απεργία.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου (περίπου 200 άτομα), από τους οποίους κάποιοι είναι απλήρωτοι από 3 εώς και 12 μήνες, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν. Εκτός από τη νομική οδό, αποφάσισαν να προχωρήσουν επιπλέον σε αγωνιστικές κινήσεις, περιφρουρώντας με βάρδιες την απεργία τους στο χώρο του εργοστασίου. Ως πρώτη κινητοποίηση για την ανάδειξη του αγώνα τους και την απεύθυνσή τους προς την κοινωνία, καλούν σε πορεία, αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 17:30 στην πλατεία Κιλκίς.

Η κατάσταση ομηρίας όλα αυτά τα χρόνια που επικρατούσε στο εργοστάσιο από την πλευρά της εργοδοσίας, είχε σαν αποτέλεσμα απολύσεις δεκάδων εργαζομένων, μειώσεις μισθών και εκτεταμένες καθυστερήσεις πληρωμών. Παρά τις χρόνιες διαβεβαιώσεις για εξόφληση αλλά και την επίκληση στην υπομονή των εργαζομένων η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Το αφεντικό αφού δε μπόρεσε να πουλήσει το εργοστάσιο πίσω από τις πλάτες των εργατών, προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να τους βγάλει όλους σε υποχρεωτική άδεια. Η απεργία των εργαζομένων όμως, έβαλε φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας της οποίας πλέον η στάση είναι ξεκάθαρη.

Δε νοιάζεται για τη σωτηρία του εργοστασίου…

Δε νοιάζεται για τη αποπληρωμή των δεδουλευμένων…

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ, αλλά και όπου οι εργάτες ορθώνουν το ανάστημά τους, απέναντι σε κάθε εργοδοτική ασυδοσία, καταλήστευση της ανθρώπινης εργασίας, την υποτίμηση της αξιοπρέπειας και της νοημοσύνης τους.

Α.Σ. ΚΙΑΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *