2η Αφίσα 20/10/2017

Αφίσα που κολλήθηκε, ενόψει της επίσκεψης εκπροσώπων της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην πόλη της Άρτας, στα πλαίσια  του Περιφερειακού Αναπτυξιακού  Συνεδρίου Ηπείρου που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα.

Η ”ανάπτυξη” έρχεται…

(μέσα από το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου)

Το κράτος και το κεφάλαιο για ακόμη μια φορά έρχονται να μιλήσουν για ανάπτυξη, ευημερία και καλύτερες μέρες για την κοινωνία…

Είναι όμως γνωστό πως όταν το κράτος μιλάει για ”ανάπτυξη” εννοεί…

την σταδιακή κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, την λεηλασία της φύσης,την εξαθλίωση μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας, τον ολοκληρωτικό έλεγχο της καθημερινότητας, την καταστολή και την τρομοκρατία σε όσους αντιστέκονται.

Όταν τα αφεντικά μιλάνε για ”ανάπτυξη” εννοούν…

υπερκέρδη στις τσέπες τους και εντατικοποίηση των συνθηκών εκμετάλλευσης μέσα από τον εκβιασμό της ανεργίας, τον φόβο, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό…

Όταν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι καταπιεσμένοι ακούνε για ”ανάπτυξη”…

Ίσως δεν ξέρουν τι ακριβώς, αυτό θα φέρει…ξέρουν όμως ότι και άλλες φορές ακούσανε όμορφα λόγια και κούφιες υποσχέσεις, εναποθέτοντας ελπίδες και όνειρα σε επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας.

Όσοι όμως οραματίζονται έναν κόσμο πραγματικής ευημερίας, δικαιοσύνης και ελευθερίας ξέρουμε πως ο μόνος τρόπος είναι να οργανώσουμε την δική μας ανάπτυξη.

Την ανάπτυξη της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Την όξυνση των ριζοσπαστικών αγώνων που θα στήσουν αναχώματα κοινωνικής αυτοάμυνας, ενάντια στην κυριαρχία και την βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου. Την ανάπτυξη των ακηδεμόνευτων κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων που θα χτίσουν έναν κόσμο χωρίς εξουσία και εκμετάλλευση.

Για την κοινωνική επανάσταση, τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την αναρχία.

Αναρχική Συλλογικότητα Κιάτρα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *